Selecteer een pagina

mentor-550x550

Het beste carrièreadvies krijg je vaak van een collega die net een aantal stappen verder is in zijn of haar loopbaan. Zo’n mentor, coach of vertrouwenspersoon die je motiveert en nieuwe inzichten geeft in je zakelijke keuzes is bijzonder waardevol. Ik spreek uit ervaring. Ik heb collega’s zien groeien die ik heb geadviseerd en zelf heb ik een vertrouwenspersoon die mij helpt bij mijn carrièrekeuzes.

Online adviesplatform
De Persgroep Employment Solutions hecht een groot belang aan het verder helpen van iedereen in Nederland, wel of geen baan. Met die gedachte ontwikkelde de Nationale Vacaturebank een nieuw online adviesplatform:carrierementors.nl. Het is een veilige plek waar een werkende of werkzoekende via telefoon, e-mail of chat van een ervaringsdeskundige advies kan krijgen over werk, loopbaan of een sollicitatie.

Meer dan twintig ervaren mentors staan online klaar om elke carrièrevraag van advies te voorzien. Het zijn inspirerende vakmensen die waardevol en authentiek advies kunnen geven, ze hebben allemaal een indrukwekkend cv en de wil om anderen te helpen. De adviseurs werken in verschillende sectoren, ze hebben creatieve beroepen, zijn leiders in de online industrie of zijn directeuren van multinationals. Ze beschikken over allerlei soorten vaardigheden, van ambachtelijke creativiteit, tot commercieel inzicht en management skills. Samen vertegenwoordigen ze werkend Nederland.

Hulp bij carrièrevraagstukken
Ik ben enthousiast over dit platform omdat ik veel waarde hecht aan het hebben – en zijn – van een carrièrementor. Gedurende mijn carrière heb ik eigenlijk altijd een coaching rol gehad, ik begeleid nu ook met veel plezier ambitieuze collega’s binnen de Persgroep Employment Solutions naar de volgende stap in hun loopbaan. Soms bespreken we praktische zaken, zoals het opstellen van een goed cv of aansprekend profiel. Maar ook: wat doe je met een vraagstuk als parttime werken?

Naast dat ik mentor ben voor anderen, heb ik zelf ook een vertrouwenspersoon en coach, Marc de Vries, Country Manager van Twitter Benelux. We leerden elkaar zo’n zestien jaar geleden kennen bij Monsterboard, waar we allebei werkten. Ik kan Marc altijd bellen of appen met een vakinhoudelijke vraag. Maar ik neem ook contact op als ik privé een keuze maak die invloed kan hebben op mijn carrière, zoals het schrijven van mijn autobiografische boek. Marc adviseert me of hij stelt me kritische vragen als: welke impact denk je dat dit verhaal kan hebben op je carrière?

Het belang van een mentor
Het belang van een goede mentor of coach blijkt uit mijn relatie met Marc, dat erkent ook Management Team. Zij interviewden Marc en mij over onze bijzondere samenwerking en vertrouwensband. Het gesprek was naar aanleiding van de Goudhaantjes-100, een lijst met Nederlands managementtalent onder de 45 jaar die Management Team ieder jaar samenstelt en waar ik dit jaar wederom – en hier ben ik best trots op – op sta. Het interview is nu online te lezen.

Ik vertel in het artikel dat een carrière nooit een rechte lijn is, het is daarom des te belangrijker voor je zakelijke ontwikkeling dat je af en toe iemand kan benaderen die naar je luistert, je adviseert en een klankbord kan zijn. Vanaf nu kun je ze heel makkelijk vinden. Ga naar carrierementors.nl en zoek de coach die bij je past. Ik sta er ook tussen. We zijn heel eenvoudig online of telefonisch benaderbaar. Maak er gebruik van, een mentor kan onderdeel zijn van je zakelijke succes. Twee weten immers meer dan een. Wellicht ben ik degene die jou van waardevol advies kan voorzien, ik spreek je graag!