Selecteer een pagina

Een leuke, veeleisende baan en het dan thuis ook nog gezellig houden. Hoe doen VIVA400-vrouwen dat? De nieuwe VIVA400 met de meest succesvolle jonge vrouwen van Nederland verschijnt in het najaar van 2014.

Wie: Lena Olivier
Wat: head of talent solutions bij LinkedIn Benelux
Relatie: woont samen met Marcus (44), is moeder van Tygo (4) en Levi (1)
Werkt: op mijn contract staat 40 uur per week
VIVA400: jurylid VIVA400 2013

Werk

’Op mijn dertiende kleedde ik me als Madonna. Dat vond ik zo’n krachtige vrouw, zo wilde ik later ook worden. Ik heb mijn rolmodellen iets bijgeschaafd, nu is Neelie Kroes mijn voorbeeld. Ik word constant door anderen geïnspireerd, maar door mijn leven zie ik ook een rode draad om andere vrouwen te inspireren hun ambities waar te maken. Dat begon al bij mijn eerste baan waar ik mensen met een arbeidshandicap inspireerde een werkgever te vinden die goed bij hen past. Toen zag ik een advertentie van Monsterboard op tv voorbijkomen. Zij haalden recruitment van print naar online. Dat was revolutionair! Ik solliciteerde meteen.

Na negen jaar Monsterboard vroeg LinkedIn me het bedrijf in de Benelux mede op te zetten. Ook nu wist ik: dit gaat de volgende sociale innovatie op het gebied van recruitment worden. Vroeger schreef je een sollicitatiebrief en wachtte je op een telefoontje, nu wordt de relevante carrière online bij jou gebracht. Hier moest ik bij zijn, dus zat ik in no time in het vliegtuig naar Mountain View, in Silicon Valley, voor een meeting met de board.

Het aantal profielen in 2010 was anderhalf miljoen. Nu is dat ruim vier miljoen, de helft van de werkende bevolking. Door alle LinkedIn-profielen wereldwijd weten we precies waar welke professionals naartoe verhuizen. Ik leid de afdeling talent solutions. Als bedrijven nieuwe vestigingen in het buitenland willen openen, maar niet precies weten waar human capital zit, adviseren wij ze. We linken bedrijven aan de beste professionals wereldwijd, en adviseren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat werknemers op hun profiel positief over het merk praten, ook na een massaontslag. LinkedIn is een heerlijk bedrijf en voorlopig zit ik hier op mijn plek, maar ik realiseer me goed dat niemand tot zijn pensioen bij dezelfde werkgever blijft. Ik weet zeker dat ik bij een nieuwe online start-up hetzelfde gevoel kan krijgen als wat ik bij Monsterboard en LinkedIn had: dit is de toekomst. En dan ga ik verder, want een nieuwe online revolutie wil ik niet missen.”

Privé

’Ik was twintig weken zwanger van Levi toen we ontdekten dat hij een cystenier had; meerdere vochtblazen in de nier waardoor die enorm groot werd. Zijn buikje was groter dan zijn hoofd en de nier zette andere organen onder druk. Vanaf toen zat ik elke week in het ziekenhuis en geloof me: dat relativeert alles. Ik had alles opgegeven om dit kind goed ter wereld te laten komen. Toch wilde ik blijven werken, daardoor voelde ik me naast een zwangere vrouw ook een gewaardeerde professional.

‘Hier móest ik bij zijn, en dus nam ik het vliegtuig naar Silicon Valley’

Ik was net bevallen van Tygo, mijn oudste zoon, toen ik gevraagd werd bij LinkedIn. Hoeveel ik natuurlijk van mijn kind hou, deze baan wilde ik. Na een goed gesprek met Marcus besloten we dat hij parttime ging werken en ik fulltime. Bij dit omgedraaide rolmodel voelen we ons allebei prima. De grens tussen werk en privé vind ik niet belangrijk, ik werk vaak ‘s avonds. Wel heb ik bij mijn manager aangegeven dat ik elke dag tussen 18 en 21 uur niet bereikbaar ben voor LinkedIn. Ik vind het belangrijk dat ik mijn kinderen en partner aandacht geef op de momenten dat ze dat nodig hebben. Tygo en Levi weten niet beter of ik stap eens in de week in het vliegtuig als zij naar school en de opvang gaan. Ik ben net zo snel in Londen als bij mijn vader in Friesland. En als ik kan, ben ik ’s avonds weer thuis. Soms denk ik: doe ik het wel goed? Daarom heb ik twee mentoren. Beiden hebben een topfunctie in het bedrijfsleven. De vrouwelijke mentor combineert haar carrière met drie kinderen, met haar bespreek ik mijn kwetsbare momenten als werkende moeder. Met mijn mannelijke mentor bespreek ik vooral carrièrevraagstukken. Al weet ik zeker dat als ik die met mijn vrouwelijke mentor zou bespreken, ik hetzelfde advies krijg. Werk is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Net als mijn gezin dat is. Ik kies mijn prioriteiten. Levi moet deze week naar het ziekenhuis voor een operatie, dan neem ik vrij en zit ik de hele dag naast zijn bed en blijf ik thuis tot hij is hersteld. Daarvoor ben ik te veel moeder.”

 

Bron: Viva