Selecteer een pagina

Lena Olivier, Businessleader Talent Solutions bij LinkedIn

‘Ouderen zijn heel waardevol in de online wereld’

Als Businessleader Talent Solutions van een jong, dynamisch, online recruitment-bedrijf weet Lena Olivier (41) als geen ander hoe je goed personeel moet zoeken. Zij ziet veel voordelen bij oudere werknemers en nam al diverse malen 50-plussers aan.

‘Onze industrie is relatief nieuw. We richten ons op social recruitment en talent rebranding. Dat bestond tot een aantal jaren geleden überhaupt nog niet. Toen ik samen met twee anderen voor LinkedIn het kantoor in de Benelux mocht opzetten vier jaar geleden, zocht ik iemand erbij om de belangrijkste accounts te beheren.

We zochten naar iemand met voldoende kennis van de arbeidsmarkt en de snelle ontwikkelingen die zich daarin voordoen, iemand die zelfstandig kan werken en die ook nog iets wist van sales. Met zo’n eisenlijstje ontkom je niet aan iemand met uitgebreide en diverse ervaring. Het werd al snel duidelijk dat de functie zo complex was, dat een jong iemand onmogelijk alle benodigde ervaring al kon hebben.

De persoon die het uiteindelijk is geworden, is een vijftiger die inmiddels twee en een half jaar bij ons werkt. Hij is een enorm toegevoegde waarde aan ons betrekkelijk jonge team. De jonge werknemers hebben regelmatig vragen, op het vlak van sales, over veranderingen in de arbeidsmarkt. Dan ga je graag naar iemand die jou daarin kan begeleiden. Een ouder, ervarener iemand. De onlinewereld is een relatief jonge wereld. Oudere mensen kunnen daar heel waardevol in zijn.’

Stabiel

‘Ik wil jonge mensen niet discrimineren, maar als je iemand van boven de vijftig aanneemt, weet je dat die bewust kiest voor een werkend leven. Er komt meer rust in je carrière als je wat ouder bent, geen jonge kinderen meer hebt. Wij reizen veel. Als je een stabiele thuissituatie hebt, kun je gemakkelijker op reis. Ook met de snelheid waarmee wij tegenwoordig leven is iemand met een stabiele achtergrond belangrijk, iemand die rust kan brengen in een organisatie. Een ouder iemand brengt die rust met zich mee.’

Genieten

‘Maar wat is “ouder” eigenlijk hè. Het is zo’n etiket, het klinkt zo raar. Ik kijk alleen naar de kwaliteiten van mensen. Subsidies op ouderen zijn totaal irrelevant voor mij bij het aannemen van personeel. Het gaat mij alleen om “Can he/she do the job?” Man, vrouw, jong, oud, zelfs opleiding vind ik niet belangrijk. Het gaat erom of iemand wil genieten van het werkende leven.

Kijk naar de groten der aarde: Steve Jobs, Richard Branson, het zijn drop-outs. De meest interessante vacatures op het ogenblik gaan niet over harde eisen die aan sollicitanten worden gesteld, maar meer over cultuur en persoonlijkheid. De werkende wereld is heel erg aan verandering onderhevig.

Momenteel hebben we een werkgeversmarkt, maar ook dat gaat veranderen. Op een moment dat iemand weggaat en er een vacature wordt geboren, moet je je afvragen of de functie nu nog hetzelfde is en hoe die functie in de toekomst zal veranderen. Je neemt iemand aan voor een baan in de toekomst. En ook daarvoor zijn ouderen juist heel geschikt: iemand van in de vijftig gaat niet na een jaar weer weg naar de volgende baan. Die brengt stabiliteit met zich mee.’

Bron: openvoor50plus.nl