Selecteer een pagina

Vandaag heeft de vijf miljoenste Nederlander zich aangesloten op LinkedIn. De grote Nederlandse banken worden het vaakst genoemd als werkgever: respectievelijk ABN Amro, Rabobank en ING Nederland.

Nederland is één van de snelste groeimarkten, schreef de Volkskrant vandaag al. In het afgelopen jaar kwamen er een miljoen gebruikers bij. Lena Olivier van LinkedIn legt in de krant uit hoe dit volgens haar komt: ‘we’ zijn een handelsnatie, gericht op het buitenland. Bovendien heeft bijna iedereen een internetverbinding. Ook heeft is de minimumleeftijd vorig jaar augustus gedaald van 18 naar 16 jaar.

Inmiddels heeft maar liefst 60 procent van de Nederlandse beroepsbevolking een LinkedIn-account. De gezondheidszorg is op de netwerksite de best vertegenwoordigde sector. Ruim 217.000 leden zijn in deze branche werkzaam. Op de tweede plek komt de ict-sector met ruim 165.00 leden. De overheid volgt met bijna 110.000 leden. De steden met de meeste gebruikers zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Ook wereldwijd groeit het aantal gebruikers van Linkedin. De site liet vorige maand weten over de hele wereld meer dan driehonderd miljoen gebruikers te hebben. In België werd onlangs trouwens ook een mijlpaal bereikt: daar zitten inmiddels 2 miljoen mensen op LinkedIn.

 

Bron: NRC.nl