Selecteer een pagina

vnu-amsterdam-2-juni-2016-25

Draagt een sterk werkgeversmerk bij aan werkgeluk?

Het is zo’n vraag die je je bij tijd en wijle moet stellen: wanneer deed ik voor het laatst iets voor de eerste keer? Afgelopen week had ik geluk, want ik beleefde een dubbele primeur: Voor het eerst mocht ik de Favoriete Werkgevers van Nederland bekend maken en dat gebeurde meteen voor het eerst onder onze nieuwe naam: de Persgroep Employment Solutions. Bij een nieuw werkgeversmerk hoort misschien ook wel een nieuw gezicht. Ik stel mijzelf dus graag voor.

Voordat ik me aansloot bij het grootste mediabedrijf van Nederland was ik nauw betrokken bij de startup van LinkedIn in de BeNeLux. Ik heb met veel plezier 6 jaar aan dat merk gewerkt. Ik ben mijn carrière binnen het mooie arbeidsmarktdomein begonnen bij Monsterboard (Monster). Ik vind het persoonlijk belangrijk ook een steentje bij te dragen aan een betere wereld en derhalve heb ik mij aangesloten bij Amref Flying Doctors en ben daar onderdeel van de Raad van Toezicht. En nu, sinds januari van dit jaar, ben ik werkzaam als commercieel directeur van de Persgroep Employment Solutions, onderdeel van de Persgroep Nederland.

What’s in a name?

Een sterke naam doet heel veel, zo blijkt ook altijd wel weer uit het Intermediair Imago Onderzoek. Natuurlijk zijn wij zelf als werkgever niet meteen veranderd nu we niet meer VNU Vacature Media heten. Maar toch ook weer wel. We zijn nog duidelijker een onderdeel van de Persgroep Nederland en die verbondenheid zal vast ook op ons werkgeverschap en onze aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers invloed hebben.

Imago is namelijk ontzettend belangrijk voor het kunnen aantrekken van nieuw talent. Maar het moet meer zijn dan image-building. Alleen met een sterke identiteit en solide reputatie kun je talent ook echt behouden. Voor HR professionals is het Intermediair Imago Onderzoek dan ook altijd een spannende graadmeter. Komen de inspanningen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en goed werkgeverschap ook over bij de doelgroep? Hoe doen we het ten opzichte  van onze peers of specifieke concurrenten? Wie zouden onze idolen kunnen zijn, waar we vol bewondering naar kijken?

Voor mij was Chris Zegers trouwens zo’n idool. Zijn posters hingen vroeger aan mijn muur en het droeg enorm bij aan mijn werkgeluk dat ik met hem samen ons “Favoriete Werkgever” event mocht presenteren. Het stond in het teken van Neuromarketing en merkbeleving, waarover Roeland Dietvorst van NeuroLabs ons meer vertelde.  Hij toonde aan dat we met neuromarketing en breinonderzoek misschien nog wel veel meer te weten kunnen komen. Het houdt mij en hopelijk alle HR professionals nieuwsgierig.

De grote namen op het podium

De top 3 was op het eerste oog misschien verwacht, maar toch opvallend. Shell, Google en Philips verdeelden de podiumplekken. Het zijn bedrijven in herkenbare sectoren, met een grote ambitie en maatschappelijke opgave. Ga maar na: de energietransitie van Shell, de digitalisering van vrijwel alles bij Google en de duidelijke focus op medische technologie bij Philips zijn allemaal toekomstgerichte uitdagingen waar menig professional voor warm zou lopen.

vnu-amsterdam-2-juni-2016-127

Tip: Wees een merk met een missie

We zien namelijk dat bedrijven die inspelen op maatschappelijke trends aantrekkelijk zijn en de talenten zich meer en meer laten drijven door de ambities die een merk formuleert ten aanzien van haar positie in de wereld en in het leven van klanten.

Geluk en een sterk merk

Word je nu gelukkiger van werken bij deze bedrijven? Of zijn het vooral sterke consumentenmerken waar je dus ‘altijd wel wat mee hebt’? Met dat laatste zouden we onze Favoriete Werkgevers echt te kort doen. We herkennen bij deze merken namelijk de emotionele drijfveren van werkzoekenden terug: ze zoeken een professioneel, betrouwbaar en sociaal bedrijf. Daarbij staan voor het werkgeluk vooral creativiteit, idealisme en maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop. Qua werkinhoud valt op dat de balans tussen werk en privé duidelijk terrein aan het winnen is en na de primaire arbeidsvoorwaarden het meest belangrijke criterium is. Bij de winnaars wordt duidelijk verwacht dat je als professional invulling mag geven aan deze waarden en ambities, onder de juiste condities.

Tip: Zet de mens centraal

Emotionele drijfveren worden bepalender. Flexibiliteit tussen werk en privé en een menselijke benadering van de professional zijn cruciaal. De werk-privé balans verslaat zelfs de inhoud van het werk en is goed op weg om de primaire arbeidsvoorwaarden (salaris) van de troon te stoten.

En de rest?

De rest van onze top 10 kent natuurlijk ook allemaal winnaars. KLM, dat vorig jaar de lijst aanvoerde, landde dit jaar op de zesde plaats. Onder de banken is Rabobank nog favoriet, maar weet het ING kort op de hielen (4e en 5e plek). Met de spannende nieuwe werkwijze van ING (waar men in tribes en squads is gaan werken) kunnen we bijna niet wachten tot volgend jaar. Beide grootbanken doen het beter dan ABN AMRO, dat op de 8e plek staat. De overheid weet zich met de politie op plek 7 en de belastingdienst op plek 10 ook vertegenwoordigd. Het is wel opvallend dat het in de top 10 om bedrijven gaat waar in de media veel aandacht is omtrent reorganisaties. Dat doet kennelijk niet af aan de populariteit van de werkgever. Misschien worden ze er zelfs wel aantrekkelijker door: ze hebben kennelijk een opgave waar nieuwe talenten en competenties voor nodig zijn!

Tip: Ook ‘under construction’ ben je aantrekkelijk

Ook als je reorganiseert en misschien wel veel ontslagen hebt te melden, blijf je als werkgever aantrekkelijk voor talent. Draag uit welke slag je als organisatie te maken hebt en welke competenties je daarvoor nodig hebt.

Namens de Persgroep Employment Solutions wil ik nogmaals Shell, Google en Philips feliciteren met het behalen van deze mooie titel. Zelf blijf ik alle namen uit de lijst volgen en zal vol spanning uitkijken welke topwerkgevers ik volgend jaar op het podium mag uitnodigen. En ik nodig u natuurlijk nu al uit om eens van gedachten te komen wisselen over de tips & trends uit ons onderzoek!

Ik wens u veel werkgeluk!

Lena.