Selecteer een pagina

30013057702_cb3636233e_k

Dinsdagmiddag 4 oktober, het Theater Amsterdam zit bomvol enthousiaste werkgevers en werknemers. Vandaag is de uitreiking van de Beste Werkgever 2016, een lijst met – je raadt het vast al – de beste werkgevers in Nederland, samengesteld door Intermediair samen met Effectory.

Voordat je meteen de lijst en de vier winnaars gaat bekijken, is het waard te vermelden dat naast de uitreiking ook uitgebreid onderzoek is gedaan naar het werkgeverschap in Nederland. Dit jaar werd voor de zestiende keer het Beste Werkgeversonderzoek uitgevoerd. Er hebben 313 organisaties en 224.567 werknemers meegewerkt aan het onderzoek, hierdoor is dit het grootste en meest betrouwbare medewerkeronderzoek en daar zijn we erg trots op!

Voor welk bedrijf kiest talent?
Één van de conclusies van het onderzoek is dat organisaties die in goed contact staan met hun medewerkers beter presteren. Dit zie je ook terug bij de organisatiekeuzes van getalenteerde professionals, die vinden persoonlijke groei en aandacht belangrijker dan een vast contract, een dure auto en werken in een angstcultuur. Talenten zien organisaties als een middel om zichzelf te ontwikkelen en het maatschappelijk belang te dienen. Ze willen werken in een organisatie waar ze zichzelf kunnen zijn en laten gerenommeerde bedrijven die een verstikkende hiërarchische cultuur kennen links liggen.

Jarenlang heb ik gewerkt voor de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven Monsterboard en LinkedIn, allebei indrukwekkende organisaties die zorgen voor vernieuwing in de online vacature media. Het was fantastisch om die bedrijven te helpen bouwen in Nederland en de Benelux. Maar bij elk beursgenoteerd bedrijf is de druk van aandeelhouders, raden van commissarissen of raden van toezicht groot, en dus ook de druk om winst te maken of te presteren. Dit kan ten koste gaan van het maatschappelijk belang van het bedrijf of het individuele belang van de medewerkers.

Pas op voor insecure overachievers
Ik herken deze prestatiecultuur als geen ander. Ik haalde mijn targets, de omzet groeide naar waar het moest zijn, ik kon mooie dingen kopen en dacht dat ik gelukkig was. Totdat mijn leven in 2014 volledig ontwricht werd door de plotselinge dood van mijn zusje. De impact hiervan op mijn familie, relatie, kinderen en internationale carrière was groot.

Dit is een van de redenen waarom ik bewust heb gekozen om een periode te stoppen met werken, me op mezelf te concentreren en mijn werkende leven te herbezinnen. Ik besef nu dat mijn hoge salaris en de bonussen die ik kreeg gouden handboeien waren en weet dat je als werkgever moet oppassen voor het creëren van een groep mensen die ik inmiddels betitel als insecure overachievers: mensen die alleen succes willen kennen en over hun eigen grenzen gaan om steeds het hogere doel na te jagen. Ondanks dat deze mensen aantrekkelijk klinken voor commerciële bedrijven, vraag ik me af hoe duurzaam ze zijn. Vaak raken ze binnen enkele jaren overspannen of besluiten ze na een lange periode van non stop werken rigoureus een andere carrièrepad te kiezen.

Gelukkige werknemers zorgen voor groei
Een weg is nooit recht of zonder file. Voor een carrière geldt dit net zo; soms sta je even stil. Uiteindelijk heeft mijn periode van stilstaan en bezinning mij veel gebracht en ben ik dankbaar dat ik bij de Persgroep werk, een mooi Vlaamse familiebedrijf waar ik kan en mag zijn wie ik nu ben. Waar het maatschappelijk belang wel centraal staat en er geluisterd wordt naar individuele medewerkers. Hier kan ik mijn personal brand ‘Inspire others to live their ambitions’ dagelijks toepassen, ik hoop anderen in zichzelf te laten geloven, te laten groeien als professionals zodat ze gelukkige mensen zijn met meer kansen op economische groei.

Ook bij de winnaars van de Beste Werkgevers staat het individuele belang van de werknemers centraal. Ze kiezen voor een waardevolle en duurzame visie voor de lange termijn. Daarom staan ZLM Verzekeringen, Vanderlande, Stichting Sint Jozefoord en Frankelandgroep dit jaar op het podium. Ik hoop dat zij andere organisaties inspireren. Want de beste werkgevers hebben tevreden werknemers. Hierdoor halen organisaties niet alleen talentvolle professionals binnen, maar blijven ze ook.